ADANA / KOZAN - 2 Haziran Ortaokulu

Tarihçe

OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz; Kozan İlçesinin tarih bakımından ilkokullar arası kuruluş olarak 3. ilkokul olarak ilk defa 1952-1953 eğitim-öğretim yılında ilkokul ikili öğretim olarak hizmete başlamıştır. Okulun ilk müdürlüğünü Tarık KOCATÜRK Bey Efendiler yapmıştır. 1997-1998 eğitim – öğretim yılında temel eğitimin sekiz(8) yıla çıkmasıyla birlikte ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında zorunlu öğretimin on iki (12) yıla çıkması ile birlikte okulumuz hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim-öğretime devam etmiş olup, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında ilkokul bölümü 100.yıl ilkokuluna taşınarak ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

A.     OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz ismini: Kozan İlçemizi  işgal eden Fransız düşmanlarından kurtardığımız tarih olan ve kurtuluş günü olarak kutladığımız 2 HAZİRAN tarihi, okulumuzun ismi ve simgesidir.

Okulumuz Adana ili, Kozan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Biçer sokak no:19 Turgut Özal Bulvarı ile Şık Efendi Bulvarı kesiştiği kavşakta yer almaktadır.